rozłóż na czynniki wielomiany
marcia: a.) proszę pomóżcie mi z góry dziękuje
5
x−625x =
8 lis 21:39
sushi_ gg6397228:
x(x4−625)=x [( x2)2− 252] =...
w nawiasie kwadratowym masz roznice kwadratow−−> do dziela
8 lis 21:41
marcia: pomożesz mi dalej ja wogule tego nieczaje
8 lis 21:46
sushi_ gg6397228:
(a
2−b
2)= (a−b)(a+b)
ile w naszym zadaniu wynosi
a a ile
b
8 lis 21:47
krystek: wogóle nie czaje
8 lis 21:48
marcia: no a to bedzie x a b to 25
8 lis 21:49
sushi_ gg6397228:
a po co zrobilem kolor czerwony o 21.41−−> tak dla jaj

ma on pomoc
a=...
b=...
8 lis 21:50
marcia: dobra dzięki
8 lis 21:53
marcia: = 2 2
(x− 25)= (x−25) (x+25)
8 lis 22:02
sushi_ gg6397228:
=x(x2−25) * (x2+25) = x(x2−52)* (x+25)=...
8 lis 22:04
pilnie: troche zaczaiłam ala ciężko dzięki
8 lis 22:09