matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż układ równań
oski:
rozwiąż układ równań
2
3
−
=0
x
y
1
1
1
=
=
x
y
12
8 lis 21:10
ejendi:
czy to drugie to 1/x−1/y=1/12? z pierwszego oblicz y; 3/y=2/x; y=3x/2 to wstaw do drugiego 1/x−2/3x=1/12; x=4 itd
8 lis 22:02