notacja wykładnicza
helpme: prosze o pomoc.
dałam sobue rade tylko z tymi przykładami:
zad3
d,g
zad4
a,d,e
bardzo proszę o pomoc, i prosze czy ktos móglby mit ow ytłumaczyć?jakos rozpisac czy
cos

przykład l w zad 4 mam tylko kawałek:
5cm
2=.....km
2
5 * cm*cm= 5 * 1/100m * 1/100m = 5 * 1/10 000 m
2=
i co dalej z ty,

błagam pomocy!
rys:
http://b62.grono.net/19/227/gallery-74370289-500x500.jpg
16 mar 16:28
tim: 5 * 1/10 000 m2 to 5 * (104)-1 = 5 * 10-4
16 mar 16:31
tim: Korzystamy z zasady:
2-1 = 1/2
2-2 = 1 / (22) = 1/4
16 mar 16:32
16 mar 16:33
tim: Co się dzieje z tymi dziewczynami?

Dziś wariuje Ewelinka wczoraj Asia. ^^
16 mar 16:51
matma? załamka: b ł a g a m !
pomocy! nie rozumiem tej notacji..
a w l. nie moze wyjsc do -4. bo -4 to bedzie w m2 a ja musze w km2. wiec jak mam to
zrobic?
proszę pomóż mi z innymi przykładamii!
16 mar 19:22
matma? załamka: prosze o pomoc w zada 4 i mili to jaka czesc? 1/1000
16 mar 19:39
matma? załamka: nie kapuje przykladow w 3 zad : j k l.. jak je zrtobic ?
16 mar 19:49