matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
kamilox:
Jak mamy taki ciag; an=
4
√
n
4
+4
to jak pokazać że zmieża on do nieskończoności
8 lis 20:47
Vizer:
Nic nie trzeba przekształcać to od razu widać.
8 lis 20:51
Ed:
lim
4
√
n
4
+4
= [
4
√
∞
4
+4
=
4
√
∞
+4
=
4
√
∞
] =
∞
8 lis 20:55
kamilox:
ok
8 lis 21:23