Ciąg geometryczny
Grzesiek: Witam, byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, gdyż w ogólnie nie potrafię się zabrać za ten
ciąg geometryczny.
Sprawdź na podstawie definicji, czy ciąg (an) o podanym wyrazie ogólnym jest ciągiem
geometrycznym:
a) an=3(n+2)
b) an=n+1/n=2
16 mar 16:25
cc:
Napisz porządnie ten drugi przykład!
16 mar 16:35
Grzesiek: Przepraszam za błąd
b) an=n+1/n+2
16 mar 16:39
Bogdan:
Jeszcze jest nieściśle,
tak: an = n+1/n+2 czy tak: an = (n+1) / (n+2)
16 mar 16:42
Grzesiek: Dokładnie tak: an = n+1/n+2
16 mar 16:43
Grzesiek: Halo?
16 mar 16:59