bbb
ManFanUtd: POmózie:(
2.) ctg
2x−3tg
2x=2
8 lis 19:27
krystek: a)cosx
2x=1−sin
2x potem sinx=t
| | 1 | |
b)ctgx= |
| i podstawienie i zał.x≠.. |
| | tgx | |
8 lis 19:34
ManFanUtd: w a wychodzi mi:
| | 3 | |
a te |
| na pewno nie może być. |
| | 2 | |
8 lis 19:39
krystek: a sinx przyjmuje wartości<−1,1> więc odpowiedz sobie.
8 lis 19:41
ManFanUtd: No to wiem że na bank nie może być ale chodzi mi czy wyniki dobre czy po prostu to nie wchodzi
w skłąd rozwiązania?
8 lis 19:43
krystek: sinx=− sin30⇒sinx=sin (180+30)lub sinx=sin(360−30)
to x=... lub x=...
Pisze w mierze stopniowej dla ułatwienia zapisu zamień na łukowa .Uwzg okresowośc
8 lis 19:48
ManFanUtd: NIestety nierozumiem:(
8 lis 19:50
8 lis 19:52
krystek: Nie rozumię ,że nie rozumiesz.
8 lis 19:53