matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
bib:
2x
log przy podstawie
2
3
z x
=
4
√
32
3
8 lis 19:18
bib:
jak to obliczyć?
8 lis 19:18
bib:
jakieś sugestie?
8 lis 19:41
nom:
ponawiam prośbę pomocy w rozwiązaniu
8 lis 20:26
Vizer:
2
Obustronnie zlogarytmuj o podstawie
3
8 lis 20:44
ZKS:
x > 0 ∧ x ≠ 1
32
2x
log
(2/3)
x
= (
)
1/4
3
2
2x
log
(2/3)
x
= 2(
)
1/4
3
2
x
log
(2/3)
x
= (
)
1/4
3
2
log
2/3
x = y ⇒ x = (
)
y
3
2
2
(
)
y
2
= (
)
1/4
3
3
1
1
1
y
2
=
⇒ y =
∨ y = −
4
2
2
√
2
√
3
x =
∨ x =
√
3
√
2
8 lis 20:44
nom:
dziękuję, siedziałem nad tym godzinę i nie wychodziło mi dobrze
8 lis 20:54