logarytm
pawel klatt: Oblicz:
log1/2 √2/2 =
Myslalem ze odp to pierw. z 2 przez 2, ale to nie o to chodzi. bardzo prosze o wytlumaczneie
krok po kroku jak to zrobic. z gory dzieki
8 lis 18:44
pawel klatt: góra
8 lis 18:54
8 lis 18:58
pawel klatt: tak. jak policzyles?
8 lis 19:01
Patryk: zaraz napisze
8 lis 19:02
Patryk: | | √2 | |
log12 |
| = wzór na odejmowanie logarytmów |
| | 2 | |
=log
12√2 − log
12 2
| | 1 | |
log12√2= − |
| ,log12 2=−1 |
| | 2 | |
8 lis 19:06
8 lis 19:06
pawel klatt: dzięki miszczu masz browara
8 lis 19:14
Patryk:
8 lis 19:15