matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
axe:
Oblicz pole powierzchni i objętość.
8 lis 18:36
dero2005:
P
p
= 4
2
= 16 P
b
= 2*4*8 = 64 P
c
= P
p
+ P
b
= 16 + 64 = 80 h =
√
8
2
− 2
2
=
√
64 − 4
=
√
60
= 2
√
15
V =
1
3
P
p
*h =
1
3
*16*2
√
15
=
32
3
√
15
8 lis 21:08