matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..........................
skarbuś:
o ile suma liczb 3 całe i 3 kreska ułamkowa 5 i 7 całych 4 kreska ułamkowa 10 jest większa od 10?
8 lis 17:27
ejendi:
3 3/5 +7 4/10=10+x 18/5+37/5−50/5=x 5/5=x ; większa o 1
9 lis 15:55