wykres funkcji
blondzia: ratujcie nigdzie w necie nie znalazłam pomocy y=|2x−5|
8 lis 17:25
Święty: Narysuj wykres funkcji g=2x−5 i to co pod osią OX odbij ponad nią.
8 lis 17:33
Radek: Moim zdaniem tworzysz tabelkę:
Podstawiamy pod x kolejno liczby
x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
y=|2x−5| | −3 | −1 | 1 | 3 | 5 |
Z wykresem myślę dasz sobie radę.

I nic nie odbijaj. Utworzy się piękna funkcja liniowa.
8 lis 18:57
Aga: Tabelkę zrób dla y=2x−5 , ale mniej argumentów . Następnie część wykresu znad osi x zostaw, a
to co jest pod osią x odbij nad oś. Wykres to ogromne V.
8 lis 19:04
Radek: Racja podstaw jeszcze ujemne liczby. Zwracam honor. Wystarczy spokojnie −2, −1, 0, 1, i 2.
8 lis 19:14
Radek: Ajaj, mieszacie ludzie, co odbijać (?). Przy x2 byłoby V
8 lis 19:22
Eta:
8 lis 20:19
tris:

bla bla bla
8 lis 20:21