matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okrąg i koło w układzie współrzędnych
Nikki:
Mam takie pytanko: Jakie będą współrzędne środka i promień w tym przykładzie ? 9x
2
+ 9y
2
= 25
8 lis 16:24
Eta:
25
x
2
+y
2
=
9
5
S(0,0) r=
3
9 lis 00:04