wielomiany
cos: Jeśli liczba a jest pierwiastkiem wielomianu w(x)=x
4−5x
3+1 to liczba a
4−5a
3 jest równa..
a) −5 b) −1 c) 1 d) 0
W odpowiedziach jest że −1 a ja totalnie nie wiem dlaczego może mi ktos wyjasnic jak
rozwiazuje sie tego typu zadania
8 lis 15:39
sushi_ gg6397228:
zauwaz ze W(a)= 0
a4−5a3+1= 0
8 lis 15:44
hwdtel i det 0 i Zen 64:
ani a .ani b,ani c ,ani kukuryku.Algorytm postępowania zaś jest taki,iż nie trzeba się
np:gapić
godzinami w koślawą patrzałkę,a "przysiąść fałdów"A w ogóle gówniane śmiecie, dość "trocin"
8 lis 15:58