Czy ktoś potrafi rązwiązać to zadanie? Proszę o pomoc
NIKA20: Wysokosc walca jest o 6 wieksza od srednicy jego podstawy o pole powierzchni calkowitej jest
rowna 378Ď(pi). Oblicz objetosc walca.
8 lis 12:43
ejendi: H=6D
F=2(pi)D/2*H
F=2(pi)D*6D/2=6(pi)D2
378D(pi)=6(pi)D2
D=6(pi)/378
V=H(pi)D2*/4
8 lis 13:12
lara@: dziekuje
8 lis 13:22
lara@: ejendi..... mam pytanie a co oznaczaja te gwiazki razy czy co?
8 lis 13:25
ejendi: mnożenie, ale w V gwiazdkowy błąd
V=H*(pi)*D2/4 ale to znany wzór
8 lis 14:05