rozwiaż
xD: Liczba wszystkich przekątnych podstaw i ścian bocznych pewnego graniastosłupa jest równa
110. Oblicz, ile krawędzi ma podstawa tego graniastosłupa.
16 mar 14:52
Eta:
Pomogę Ci

pytanie?.... jakimi figurami są ściany boczne graniastosłupa ?
czekam na odp?
16 mar 15:05
tim: Eta! Siemano ^^
16 mar 15:08
Eta: Witam ! tim

( wcześnie wróciłeś ze szkoły !)
16 mar 15:13
tim: No ja kończe tak o 14.00. Mam pytanie do ciebie o kalkulatorach ale to za pare minut xD
16 mar 15:16
tim: No ok, tzn. muszę sobie kupić kalkulator, taki już lepsiejszy ^^, cena nie gra roli, bo
dostałem stypendium duże. I teraz... moi rodzice chcą: http://www.casiomarket.pl/index.php?a=towar&id=3938, mi tam pasuje, ale nie wiem
czy mi sie już przyda. Co być doradziła mi [2gimnazjum + wiedza - jak widzisz]?
16 mar 15:20
Eta: tim!
Pytaj kolegów ! ja jestem " starej daty"


Wiesz o co chodzi ?

napewno Ci doradzą !
Może Mickej? Basia , Bogdan,.......
16 mar 15:30
tim: Aha... czyli ty wszystko w głowie liczysz? ^^
16 mar 15:40
Eta: taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa K
Mam taki starego typu ( liczy kombinacje , log i tp)
tearaz podobno sa takie co wykresy rysują?
Napewno Ci znawcy pomogą
16 mar 15:42
Bogdan:
tim - od kilkunastu lat korzystam z kalkulatora graficznego Casio CFX-9850G
i jestem do dzisiaj bardzo z niego zadowolony. Dzisiaj są już nowsze modele.
Proponuję Ci kupno kalkulatora graficznego, np. jeden z modeli Casio:
FX-9860G SLIM
ClassPad 330
FX-7450G
Pełną listę kalkulatorów znajdziesz tutaj:
http://kalkulatory.pl/index.php?option=com_catalog&task=search
16 mar 15:44
xD: ściany boczne są prostokątami prostokątami

próbowałem coś zrobić i wyszło mi ze jeżeli
n to przekątna to na graniastosłup prawidłowy powinno być 3n=110 ale to powinna wyjść
liczba naturalna
16 mar 16:03