matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Magda:
1
3
2n+3
∑(od k=1 do n)
=
−
k
2
+2k
4
2(n+1)(n+2)
7 lis 23:12
Basia:
wskazówka:
1
1
1
1
1
=
=
*[
−
]
k
2
+2k
k(k+2)
2
k
k+2
7 lis 23:21
Magda:
tylko ze mnie nie bylo na tych zajeciach i w ogole nie wiem jak sie za to zabrac
7 lis 23:27