matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wynik vs. wynik2
Pochodna:
Pochodna y= 2
−x
odp. a) −2
−x
ln2 b) 2
−x
ln2 ?
7 lis 22:37
Daromir:
A.
7 lis 22:40
Pochodna:
a dlaczego ?
7 lis 22:41
kachamacha:
a
7 lis 22:41
Daromir:
masz f(x)=2
g(x)
, czyli f'(x)=g'(x)*2
g(x)
*ln 2
7 lis 22:48