rozwiaz
pat: rozwiaz rownanie potrzebuje pomocy z rozwiazniem
7 lis 21:42
sushi_ gg6397228:
rozpisz symbol Newtona
7 lis 21:43
pat: ok
7 lis 21:44
pat: (7 3)=7!/(7−3)!*3!
wiem ze jezeli jest 7!
to piszemy 1*2*3*4*5*6*7 ale niewiem co z nawiasami
7 lis 21:46
sushi_ gg6397228:
(7−3)!=(4)!=4!
| 7! | | 4!*5*6*7 | | 5*6*7 | |
| = |
| = |
| =... |
| 3!*4! | | 1*2*3*4! | | 1*2*3 | |
7 lis 21:49
pat: a zkad masz ta 4!
7 lis 21:50
pat: chyba juz rozumiem
7 lis 21:51
7 lis 21:55
sushi_ gg6397228:
a kto kazal mnozyc
| 5*6*7 | |
| =5*7=... przeciez 6 i 2*3 sie skróci |
| 1*2*3 | |
| | 1 | |
zostało jeszcze symbol Newtona przemnozyc przez |
| |
| | 5 | |
7 lis 21:56