blagam o pomoc to moje byc albo nie byc, a nie kapuje nic
zalamana:((: punkty A(−3,4) i B(1,6) są końcami odcinka ktory jest srednicą okregu.Napisz rownanie srodkowe
i ogolne tego okregu
7 lis 20:24
załamany :( : oj oj

to ja jestem zalamany

PS. skorzystaj ze wspolrzednych srodka
7 lis 20:25
zalamana :((: a bo ja wiem co to jest
7 lis 20:31
krystek: Współrzędne środka odc AB sa współrzędnymi środka okręgu.
7 lis 20:31
Eta:
| | xA+xB | | yA+yB | |
S( |
| , |
| )= (−1, 5) |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | |
r= |
| |AB| , |AB|= √(1+3)2 + (6−4)2= √20= 2√5 |
| | 2 | |
r=
√5 r
2=5
(x +1)
2+(y−5)
2= 5 −−− równanie w postaci środkowej
x
2+y
2+2x −10y+21=0 −−− w postaci ogólnej
7 lis 20:33
zalamana :((: skad wzielo sie
= (−1,5)?
7 lis 20:37
krystek: Podstaw do podanych przez Etęwzorów i wylicz.
7 lis 20:39
załamana:((: nie wiem o co chodzi,. jestem tak zielona
7 lis 20:41
7 lis 20:41
7 lis 20:42