pomozcie :( pliska
kkk: wyznacz ciag geometryczny, w ktorym a2=10 i a 5=1625
7 lis 20:12
7 lis 20:14
7 lis 20:14
gosia: czy znajdzie sie jakas laskawa osobka ktora napisze mi wszytsko po kolei
7 lis 20:19
krystek: Eta zapisała, tylko wykonaj działania ,podstaw dane wartości za a5 i a3 i obl q
7 lis 20:21
Eta:
| | 16 | | 8 | | 2 | | 2 | |
q3= |
| = |
| = ( |
| )3 to q= |
| |
| | 250 | | 125 | | 5 | | 5 | |
7 lis 20:22
gosia: i to jest koniec
7 lis 20:26
gosia: ale czemu tu jest 16/250? a5=16/25
7 lis 20:29
Eta:
Omg
| | | | 16 | | 1 | | 16 | | 16 | |
|
| = |
| * |
| = |
| = |
| |
| | 10 | | 25 | | 10 | | 25*10 | | 250 | |
7 lis 20:36
gosia: dziękuje
7 lis 20:39
Eta:
Ufff
7 lis 20:40
gosia: czy to zadanie jest skonczone?
11 lis 13:32
gosia: ha;lo, mioze mi ktos napisac czy to jest koniec zadania?
11 lis 13:48
11 lis 13:53