blagam o pomoc
kkk: okresl wzajemne polozenie dwoch okregow
x2+y2−4x+6y−1=0 i (x+2)2+(y−3)2=1
7 lis 19:40
Eta:
o1: x2+y2−4x+6y−1 =0
o1: (x−2)2+(y−3)2= 16 S1(2, −3) r1= 4
o2 : (x+2)2+(y−3)2=1 S2(−2, 3) r2= 1
r1+r2= 5 |S1S2|= ................. = √52 >5
okręgi są rozłączne ( nie mają punktów wspólnych)
7 lis 19:49
krystek: Oblicz r1+r2 i odległość środków IO1O2I
7 lis 19:50
7 lis 19:50
kkk: a moglby mi ktos je calkowicie rozwiazac od a do zet?
7 lis 19:51
7 lis 19:51
kkk: dalej nie kumam,. czy moze mi ktos to rozpisac? plis
7 lis 20:08