Największą wartością fukncji f(x)=-3x^2+2 osiąganą w przedziale <-1;2> jest lic
Ellen: Największą wartością fukncji f(x)=−3x2+2 osiąganą w przedziale <−1;2> jest liczba:
A.2
B.5
C.11
D.38
7 lis 19:21
krystek: A Naszkicuj parabolę i zobacz ,że w wierzchołku
7 lis 19:26
Ellen: wiec twoim zdaniem ktora odpowiedz jest prawidlowa?
7 lis 19:27
krystek: Napisałam A.Ponieważ dla x=0 należącego do danego przedziału wartość funkcji wynosi 2
(jest to wierzchołek paraboli
7 lis 19:36
Ellen: ok, dzieki
7 lis 20:11