Zadanie
Pomocy: Bardzo proszę was o pomoc w tym zadaniu.
Jeśli reszta z dzielenia liczby naturalnej x przez 4 jest równa 1 ,a reszta z dzielenia liczby
naturalnej y przez 4 jest równa 3 ,to reszta z dzielenia liczy x * y przez 4 jest równa
7 lis 19:03
Pomocy: a mi ktoś pomoże

?
7 lis 19:19
Pomocy: Taki mam wybór
A. 0 B. 1 C .2 D. 3
7 lis 19:23
Pomocy: szkoda że nikt nie lubi tego typu zadań
7 lis 19:29
krystek: x=4k+1
y=4n+3
x*y=(4k+1)(4n+3)=16kn+12k+4n+3=4(4kn+3k+n)+3
D
7 lis 19:33
Pomocy: dzięki krystek
7 lis 19:37