granice ciagu
Olka: Czy liczba 1/e jest granicą ciągu
a) an = (1+ 1/n )−n <−−− do potęgi −n
b) an = (1− 1/n )−n <−−− do potęgi −n
c) an = (1− 1/n )n
proszę bardzo o wytłumaczenie. z gory dziękuję.
7 lis 18:53
Olka: ................
7 lis 19:07
Olka: pomocy
7 lis 19:34
Eta:
| | 1 | | 1 | |
a)lim ( (1+ |
| )n)−1= e−1= |
| |
| | n | | e | |
| | −1 | |
b) lim (( 1+ |
| )n)−1= (e−1)−1= e |
| | n | |
| | −1 | | 1 | |
c) lim (1+ |
| )n= e−1= |
| |
| | n | | e | |
7 lis 19:41
Olka: mozesz wytlumaczyc?
7 lis 19:47
Eta:
Co wytłumaczyć?
podstawowe wzory!
7 lis 19:53
Olka: OK DZIĘKI :X
7 lis 19:59