Wykresem funkcji f(x)=-2(x-2)^2+8 jest parabola o równaniu: A. y=-2x^2 B. y=-2x^
Ellen: Wykresem funkcji f(x)=−2(x−2)2+8 jest parabola o równaniu:
A. y=−2x2
B. y=−2x2+8x
C. y=−2x2+16
D. y=−2x2+8x+16
7 lis 18:31
ADKA: odpowiedz D bo :
f(x)=−2(x−2)2+8
f(x)=−2(x2−2x−4)+8
f(x)=−2x2+4x+16
7 lis 18:38
ADKA: zamiast f(x) ma być y

nie jestem jakos specjalnie dobra z matematyki ale to chyba akurat
jest dobrze
7 lis 18:40
Ellen: w odpowiedzi D jest: −2x
2+8x+16 a z obliczenia wyszlo −2x
2+4x+16 wiec to sie nie zgadza

ta
odpowiedz raczej nie jest dobra,
7 lis 18:45
ejendi: −2(x2−2*2*x+4)+8=−2x2+8x−8+8=−2x2+8x⇒B
7 lis 18:47
ADKA: przepraszam mój błąd
7 lis 18:49
Ellen: dzięki
7 lis 18:49