matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
andzia00:
Oblicz a1 i q ciągu geometrycznego, gdy : a2=36 a5=4 1/2 oblicz s10
7 lis 18:16
Eta:
a
5
= q
3
to: q=....
a
2
a
2
a
1
=
=....
q
q
10
−1
S
10
= a
1
*
=....
q−1
dokończ rachunki
7 lis 18:23