matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
ABCDEF:
dla jakich wartości parametrów m i n wielomian W(x) =x
3
+x
2
+mx+n jest podzielny przez P(x)=x
2
−1
7 lis 18:14
Eta:
W(1)=0 i W(−1)=0
7 lis 18:19
ABCDEF:
a mozesz pokazac mi jak sie rozwiazuje?
7 lis 19:06