Oblicz
axe:

Oblicz pole pow. całkowitej i objętość.
7 lis 18:10
załamany :( : 6=2a
a=3
PP=6*pole trojkąta rownobocznego o boku 3
7 lis 18:15
axe: mógłbyś napisać mi to zadanie bo ja próbuje ale jakoś mi nie wychodzi
7 lis 18:27
załamany :( : luzik daj chwilke tylko ciezko mi pisac :
Dłuższa przekątna ma długość: 2a a wiec 6=2a czyli a=3.
czyli masz bok trojkata równobocznego
| | a2 √3 | | 27 √3 | |
teraz : pole podstawy to 6* |
| = |
| |
| | 4 | | 2 | |
Pc=27
√3+6*3*4
7 lis 18:39
axe: Dzięki
7 lis 18:43