Liczby zespolone
luk18: Zaznaczyć na płaszczyźnie zespolonej zbiór D=A∩B, gdzie
A={z∊C; 1≤Iz+iI≤3} B={z∊C; Re(z−1)≥1}
Jak mam zaznaczyć te zbiory?
7 lis 18:06
załamany :( : a znasz do tego odpowiedz ?
7 lis 18:09
luk18: nie..
7 lis 18:42
luk18: | | 1 | |
na ćwiczeniach robiłem przykład że Iz−iI≤ |
| i jest to koło domknięte o środku i oraz |
| | 2 | |
| | 1 | |
promieniu |
| , czyli zbiór a to część wspólna dwóch kół? |
| | 2 | |
7 lis 18:44
załamany :( : musialbym poszperac w zeszycie bo nie chce zle mowic moze ktos wie lepiej
7 lis 18:46
luk18: Jeśli dobrze mówię to zbiór A jest pierścieniem na płaszczyźnie. Za to za zbiór B nie mam
pojęcia jak się zabrać...
7 lis 18:50
załamany :( : to ze czesc rzeczywista jest ≥1
7 lis 18:55
luk18: ale tu jest Re(z−1)≥1 czyli co..? to jest jakaś prosta x=0 przesunięta o 1 w prawo i wszystko
co jest po prawej stronie jest rozwiązaniem?
7 lis 19:00
luk18: pomocy!
7 lis 20:00
7 lis 20:21
10 maj 02:02