ciag arytmetyczny blagam:((
smieszka: drugi wyraz ciagu arytmetycznego wynosi −1 a piąty 8 . oblicz sume 12 poczatkowych wyrazow tego
ciągu plisss
7 lis 17:58
załamany :( : rozwiaz ukl row
a1+r=−1
a1+4r=8
7 lis 18:05
smieszka: spadaj
7 lis 18:13
załamany :( : .... brak slow....
7 lis 18:16
Bogdan:
smieszko − bądź grzeczna
7 lis 18:16
smieszka: sama nic nie umiem a Ty wyskakujess z ukladem rownan
7 lis 18:20
smieszka: ale z tym zadaniem już sobie poradziłam , chcialabym tylko zeby ktos sprawdzil i podal wynik
dla sprawdzenia :
7 lis 18:21
załamany :( : jak sobie poradzilas to musialas robic taki ukl rownan wiec podaj jak Ci wyszlo to spr
7 lis 18:23
smieszka: wyszla mi suma 150

a1 = −4 a 12= 29
7 lis 18:25
załamany :( : suma ok a1 ok r=3
7 lis 18:30
smieszka: wszystko sie zgadza

uff
7 lis 18:31
smieszka: a dlaczego jestes ZALAMANY?
7 lis 18:32