matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
świstak:
rozwiąż nierówność x
2
+ 3x +4 <0
7 lis 17:35
M:
5 mar 06:25
Jolanta:
Δ=4
3
−4*1*4=−12−16=−4 Δ<0. nie ma miejsc zerowych a=1 parabola ramiona w górę czyli całą parabola jest nad osią OX Brak rozwiązań
5 mar 09:19