matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm. plisss
smieszka:
rozwiaz logarytm 2 log x + 3 log 2 =5
7 lis 17:30
arletka:
2logx = logx
2
D: x>0 3log2 = log2
3
= log8 logx
2
+log8 = log(x
2
*8) = log8x
2
= 5 ⇒ 10
5
= 8x
2
x
2
= 12500 x= 50
√
5
7 lis 17:38