matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
promien okregu opisanego na trojkacie rownobocznym wynosi 3cm. oblicz pole tego
maro:
promien okregu OPISANEGO na trojkacie rownobocznym wynosi 3cm. oblicz pole tego trojkata
7 lis 17:20
Bogdan:
1
1
R =
a
√
3
⇒ 3 =
a
√
3
/*
√
3
⇒ a = 3
√
3
3
3
7 lis 17:33