matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole i obwod szesciokata foremnego
maro:
oblicz pole i obwod szesciokata foremnego OPISANEGO na okregu o obwodzie 10π.
7 lis 17:19
M:
5 mar 06:26
Podstawy Geometrii:
l=10π 2πr=10π r=5
√
3
*a=r
2
√
3
*a=5
2
2
10
10
√
3
a=5*
=
=
√
3
√
3
3
100*3
300
a
2
=
=
9
9
3*a
2
*
√
3
P=
2
300
3*
*
√
3
9
P=
2
100
√
3
P=
jm
2
2
5 mar 09:59