ratunku :(
ania : rzucamy 5 rzy moneta .Jakie jest prawdopodobienstwo tego ,ze otrzymamy przynajmniej
jednego orla ?
16 mar 12:52
Tomasch: Ω = 25 = 32
A' = 1
A = 32 - 1 = 31
P(A) = 31/32
16 mar 12:56
wrrrrrrrrr: też to mialam i to całkiem niedawno zgadam się z Tomaszem... dziś własnie identyczne
zadanie też z pięcioma monetami tłumaczyłam koledze
16 mar 17:23
Mickej: tylko jeżeli robicie zadania z prawdopodobieństwa to piszcie wzory albo dokładnie
opisujcie o co wam chodzi bo odejmują później punkty nauczyciele czy tęz egzaminatorzy
16 mar 17:39
Mickej: a co do tego typu zadań to najlepiej schemat Beruliego jest opisany w zakładce
prawdopodobieństwo ale znajomość wymagana dopiero na studiach
16 mar 17:40