matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji wymiernej
Kornelia:
Jak narysować wykres funkcji : 1.
2x+5
x+1
7 lis 16:20
ICSP:
2x + 5
2(x+1) + 3
2(x+1)
3
3
3
=
=
+
= 2 +
=
+ 2
x+1
x+1
x+1
x+1
x+1
x+1
3
przesuwasz wykres funkcji y =
o wektor [−1;2]
x
7 lis 16:25
Kornelia:
dziękuję
7 lis 16:34