Liczby zespolone
Pożywny Seler: Znajdź x,y ∊ R spełniające równanie
x(2 + 3i) + y(4 − 5i) = 6 − 2i
z góry dzięki za pomoc ...
7 lis 15:27
Pożywny Seler: tylko pierwsze drugie bedzie 1 jesli sie nei myle
7 lis 15:27
Pożywny Seler: x (2 + 3i) + y(5 − 2i) = −8 + 7i
jeszcze takie o
7 lis 15:31
Pożywny Seler: nikt?
7 lis 15:43
Pożywny Seler: naprawde nikt?
7 lis 18:24
załamany :( : ja bym to wymnażał i robil ukl rownan dla czesci rzeczywistej i urojonej
7 lis 18:27
Pożywny Seler: ale wychodza jakies kosmosy, musi byc jakis latwy sposob
7 lis 18:38
załamany :( : daj chwilke zobacze to 2
7 lis 18:40
załamany :( : x =11 a y=−4 tez Ci tak wyszlo ?
7 lis 18:43
Pożywny Seler: w odpowiedziach jest
pierwsze x = 5 y = 17 a w drugim jak mowilem 1 ,1 a w trzecim x = 1 y = −2
7 lis 19:01
Pożywny Seler: ratunku

pomozcie
7 lis 19:10
Pożywny Seler: odswiezam
7 lis 19:24
garieta: nie pomogę Ci, bo nie potrafię, ale pozdrawiam Twój nietuzinkowy nick ^^
7 lis 19:40
Pożywny Seler: to miłe, rozważałem jeszcze Złowrogą Marchew

ale został seler
i odswiezam
7 lis 19:49
Jack:
Pokaże jedno:
x(2 + 3i) + y(4 − 5i) = 6 − 2i
2x+4y+i(3x−5y)=6−2i
czyli
| ⎧ | 2x+4y=6 (część rzeczywista) | |
| ⎩ | 3x−5y=−2 (część urojona) |
|
7 lis 20:16
załamany :( : ja tak robilem i zle mi wyszlo
7 lis 20:17
Pożywny Seler: jack, zle wyniki wyszly
7 lis 20:21
załamany :( : no to zle jest w odp
7 lis 20:21
Jack:
wyjdzie z tego (x,y)=(1,1) − tak jak napisałeś, to był przykład drugi. Pokaż przykład do
którego masz odp.
7 lis 20:37
Pożywny Seler: pierwsze x = 5 y = 17 a w drugim jak mowilem 1 ,1 a w trzecim x = 1 y = −2
tak am wyjsc; d
8 lis 08:39
Pożywny Seler: naprawde nikt?!
8 lis 18:00