matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,
zaq:
wyznacz wartość funkcji f(x)=−x
2
−4x+1 dla x =3
√
2
−2
7 lis 15:05
M:
5 mar 06:26
Mei Lin:
f(3
√
2
−2)=−(3
√
2
−2)
2
−4(3
√
2
−2)−2 f93
√
2
−2)= −(18−12
√
2
+4)−12
√
2
+8−2= −22+12
√
2
−12
√
2
+8−2=−16
5 mar 11:15