maturka pilne !! !! !!
areq: 1.funkcja liniowa f(x)=(m−1)x−2 jest rosnaca gdy m
2.na wykresie funkcji liniowej okreslonej wzorem f(x)=−13x+4 leza pkt A=(a,4) i B=(6,b)
wynika z tego ze
3.w trojkacie prostokatnym dl przyprostokatnych wynosza|AC|=5 |BC|=3 sinus kata ostrego jest
rowny
4.prosta 2x+my−1=0 jest rownolegal do osi y gdy
5.zapisz bez uzycia symoblu wart.bezwzglednej wyrazenie |x+3|−2|x−2| gdy x nalezy do <−3:2>
7 lis 13:06
krystek: a)a>0 a w zadaniu a=m−1 i liczysz.
b) wstawiasz odpowiednie współrzedne do funkcji(pamiętaj,że każdy punkt to A=(x,y))
c)def sinα=..?
d)wyznacz y=.. pamietaj,że prosta taka ma równanie x=..
d)wstaw liczbe z przedziału i popatrz jaką masz wartośc pod wart bezwzględna,jak"minus" to
opuszczasz ze znakiem przeciwnym wyrażenie znajdujące sie pod wartościa bezwzględna.
7 lis 13:20