funkcja liniowa/kwadratowa
adrian: mam dana funkcje kwadratowa 3x2 + 2x +k i liniowa, 1/2 x
co mam zrobic zeby znalezc k dla ktorego te wykresy przetna sie w 2 punktach, a jak k dla
ktorego bedzie jeden taki punkt
7 lis 13:04
Tadeusz:
przyrównaj ... i zastanów się nad Δ
możesz też pokombinować graficznie −
7 lis 13:21
adrian: 
no w delcie bee mial pierwiastek z 4−12k i co mam z tym zrobic

te wzory funkcji sa
przykladowe, chdzi mi po prostu o sposob na znalezienie tych punktow
7 lis 13:29
Tadeusz:
kiedy równanie ma jedno rozwiązanie .... kiedy dwa ... a kiedy wcale ...

?
7 lis 14:13
Tadeusz:
3x2+2x+k=12x
3x2+1,5x+k=0
6x2+3x+2k=0
Δ=9−48k ...
7 lis 14:18
adrian: dziekowka teddy
7 lis 14:49