matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
KLICH:
€Prostokat o wymiarach 10 na 6 zwinieto tworzac powierzchnie boczna walca o wysokosci 10 , oblicz objetosc tego walca.
7 lis 10:39
ejendi:
podstawa walca jest kołem o o odwodzie = 6 2πr=6⇒r=6/2π V=πr
2
*h
7 lis 12:41