matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu
mike:
Witam mam problem z obliczeniem prostej granicy ciągu
4
lim
n→
∞
=
n
√
(lnn)
n
6 lis 19:57
mike:
ponawiam prośbę
6 lis 23:08
Trivial:
n
√
4
1
n
√
4/(lnn)
n
=
→ [
] = ...
lnn
∞
6 lis 23:11
mike:
0
7 lis 19:14