matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość wzór funkcji: f(x)=U{x^3-8}{x-2}
psot:
Uprość wzór funkcji:
x
3
−8
f(x)=
x−2
6 lis 19:12
sushi_ gg6397228:
a
3
−b
3
=... wzór skroconego mnozenia do licznika
6 lis 19:13
Aga:
x
3
−8=(x−2)(x
2
+2x+4)
6 lis 19:14