matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
WERA:
prosze o pomoc z trudnym przykładem
log
x
2 * log
2x
2 * log
2
4x > 1
6 lis 19:00
Basia:
log
2
2
1
log
x
2 =
=
log
2
x
log
2
x
log
2
2
1
1
1
log
2x
2 =
=
=
=
log
2
2x
log
2
2x
log
2
2+log
2
x
1+log
2
x
log
2
4x = log
2
4+log
2
x = 2+log
2
x podstaw t = log
2
x i walcz z tym dalej
6 lis 19:35