matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdź czy podane równanie jest tożsamością
Chloeee:
sprawdź czy podane równanie jest tożsamością
sin alfa
1
ctg alfa plus
=
1 + cos alfa
sin alfa
6 lis 18:53
M:
26 lut 16:38
Mei Lin:
sinα
1
ctgα+
=
1+cosα
sinα
cosα
sinα
P=
+
sinα
1+cosα
cosα(1+cosα)
sin
2
α
P=
+
sinα(1+cosα
sin(1+cosα)
cos
2
α+cosα+sin
2
α
P=
sinα(1+cosα)
1+cosα
1
P=
=
=L
sinα(1+cosα)
sinα
Podana równośc (nie równanie) jest tożsamościa
27 lut 22:30