matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź czy podane równości są tożsamością
Chloeee:
Sprawdź czy podane równości są tożsamością (tg
2
alfa minus sin
2
alfa) razy ctg
2
alfa = sin
2
alfa ctg alfa
6 lis 18:51
ejendi:
(tg
2
a−sin
2
a)*ctg
2
a=1−sin
2
a*cos
2
a/sin
2
a=1−cos
2
a=sin
2
a
6 lis 19:31