matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Chloeee:
Oblicz wartość wyrażenia
sin17
cos17
razy
plus tg28 razy tg62
sin73
cos73
6 lis 18:39
Basia:
cos17 = cos(90−73) = sin73 cos73 = cos(90−17) = sin17
1
tg62 = tg(90−28) = ctg28 =
tg28
wstaw i poupraszczaj
6 lis 18:41