matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że
tuska:
Wykaż, że równanie x
3
−3x+1=0 ma pierwiastek w przedziale (1,2)
6 lis 17:47
ejendi:
Wstawić do funkcji 1 i 2, jeżeli wyniki będą miały przeciwne znaki to w (1,2) musi być zero f(x)=x
3
−3X+1 f(1)=−1 f(2)=3
6 lis 18:25