POMOCY
CJ: Uprzejmie prosze o pomoc:
Oblicz pole czworokąta ABCD opisanego na okregu, majac dane
IABI=10 ICDI=11
6 lis 17:26
CJ: czy ktos mi pomoze ? prosze
6 lis 17:29
CJ: bardzo prosze o pomoc
6 lis 17:38
Basia:

2*P = AB*r + BC*r + CD*r + AD*r = (AB+CD)*r + (BC+AD)*r
AB+CD = BC+AD
ale chyba miałeś jeszcze coś podane w tym zadaniu ?
6 lis 17:38
CJ: to wszystko, a czego wg Ciebie tu brakuje
6 lis 17:43
Basia:
promienia
6 lis 17:44
CJ: no nic, ale dziekuje Basiu ze pomagasz i jezeli to nie jest problem to wstawilem ostatnie zad.
z ktorym sobie nie radze.. pomozesz ?
6 lis 17:51
CJ: no nic, ale dziekuje Basiu ze pomagasz i jezeli to nie jest problem to wstawilem ostatnie zad.
z ktorym sobie nie radze.. pomozesz ?
6 lis 17:51
Basia: jeżeli potrafię to tak; wstawiaj
6 lis 17:53