matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Hanka:
Ile liczb x∊<0, 2π> spełnia równanie sin2010x = cos1005x?
6 lis 17:23
Bogdan:
π
cos(
− 2010x) = cos1005x
2
π
π
− 2010x = 1005x + k*2π lub
− 2010x = −1005x + k*2π
2
2
Spróbuj dokończyć
6 lis 17:27